top of page

Vårt nærområde

Beit Skandinavia ligger i Haifa, 40 meter fra Middelhavet i bydelen Bat Galim. Bydelen ligger ved foten av Karmelfjellet som er omtalt i bibelen flere ganger.
Her er et pulserende dagligliv med restauranter, kafeeer, strandpromenade og en kabelbane opp til Karmelfjellet.  

Promenaden

 

Det er anlagt en deilig strandpromenade langs Middelhavet.  Den strekker seg over flere mil, og passerer mange flotte strender, restauranter og kafeer. Her er det ofte et yrende folkeliv.

Badestrand

 

Bare 100 meter unna Beit Skandinavia har vi en fin badestrand. Badevakter passer på fra morgen til kveld
og temperaturen i vannet er behagelig store deler av året.

Kabelbanen

 

Hundre meter sørover langs strandpromenaden kommer vi til en kabelbane som frakter deg opp til Stella Maris kloster. Kirken her er bygd til minne om profeten Elias, som vandret mye omkring på Karmelfjellet. På Stella Maris har du med panorama utsikt over byen og landet helt opp til grensen mot Libanon. 

Immigrasjons- og marinemuseum

 

Under kabelbanen ligger et Immigrasjons- og marinemuseum. Museet forteller historien om kampen for retten til å immigrere til Israel i årene 1934-1948 under det britiske mandat. Det forteller om hvordan jødene ble sendt til nytt fangenskap på Kypros etter at de hadde unnsluppet de fryktelige leirene til Hitler-tyskland. Museet er også et Marine-museum, du vil blant annet kunne komme inn i en ubåt. 

German Colony

 

En liten spasertur unna finner du German Colony, en bydel i bunnen av Bahai-hagene.  Bydelen ble etablert av en gruppe tyskere i 1868.  I dag er bygningene restaurert og her finner du interessant arkitektur og et pulserende folkeliv med fine restauranter og museer. 

Akko

 

En dagstur kan fint brukes til å besøke korsfarerbyen Akko, fredet av UNESCO.  Byen har i dag trange gater, og inneholder blant andre spesielle steder en tunnel fra 1300. Byen har en spennende historie og en av gatene er oppkalt etter Sigurd Jorsalfar. 

bottom of page