top of page

Beit Skandinavia - For et sted


250187_205810626122990_5607721_n.jpg

I år 2000 drog min kone Arnhild og jeg til Israel for første gang. Med oss hadde vi våre to yngste barn, samt våre omgangsvenner. Det ble en 15-dagers rundreise med Alfhild og Steinar Harila som reiseledere. Inntrykkene ble mange og sterke, og opplevelsene sto i kø. Det ble vanskelig å sortere disse og det ble med oss som med de fleste at før vi kom hjem så hadde vi besluttet at vi måtte ned igjen. Dette ble også vår første tur til BS. Hele gruppa ble ønsket velkommen av Torgeir Grosås. Han sto ved porten og ventet på oss og deretter geleidet han oss opp trappa til 2. etasje. Vi ble sittende som «sild i tønne» og kose oss med nytrukket te og kaffe samt hans kone Hildurs nystekte vafler, som uten tvil etter 10 dager med fremmed mat, var verdens beste der og da. Til en lydhør forsamling fortalte Torgeir om Lilly og Thorvalds historie som til slutt endte opp med BS. Landet og folket «brant» seg inn i oss og det ble flere turer, først som turister på lasset, og så ble vi reiseledere. Vi føler at når vi kommer fra Lyngdal så er BS litt «vårt» og derfor tar vi alltid med gruppene dit. Først i november 2013 reiste vi ned for å bo der, og jeg er ikke i tvil om at Gud må ha vært svært delaktig i opprettelsen av BS. For et sted fra morgen til kveld. Spenning rundt hvem som kommer, koselige omgivelser inne og ute, hyggelige volontører, god mat og ikke å forglemme samlingsstundene rundt kveldsmaten. I tillegg kort vei til handelssenteret og byen og ikke minst utrolig mye å se på. Vil man oppleve historiske steder så er det kort vei til Galilea. Ingen problemer med en dagstur til Jerusalem heller. Det kan ikke bli bedre. Så vil jeg takke alle som ga meg en stemme slik at jeg i august kom inn i BS-styret. Den plassen er det nok mange som fortjener før meg, men jeg skal gjøre mitt beste, og i vinter skal jeg arbeide i 7 uker på BS, for første gang. Jeg gleder meg som en unge. Roy Erik Jåbæk Nytt fra styret På årsmøtet 9. august var det valg av nye styremedlemmer, og på styremøtet 13. september konstituerte styret seg. Slik er styret nå: Olav Haavorstad (leder) Grete Kvelland Skaara (nestleder), Asbjørn Skåland, Eli Anne Sjølingstad, Hans Fredrik Grøvan, Fanny Evensen og Roy Erik Jåbæk. Jorunn Justnes Andersen er 1. vara og møter på alle styremøter. Det ble også valgt ny valgkomite. Valgkomiteen ser nå slik ut: Mette Tånsberg, Grethe Sællmann Bratland, Torgny Haglund og Kari Riska. Heisen er godkjent og fungerer slik den skal. Huset i Haifa er gammelt og ligger rett ved Middelhavet noe som gjør at det kreves en del vedlikehold. Taket på huset lekker og det renner vann inn når det regner. Det er også behov for å øke toalett/dusj kapasiteten, vi håper å bygge et nytt handicap toalett på bakkenivå. Styret har satt i gang en arkitekt slik at vi kan få nødvendige godkjenninger fra Haifa kommune. Styret er takknemlig for at økonomien er såpass god at en tør satse på slike prosjekter, vi er likevel helt avhengig av gode støttespillere fremover også om Beit Skandinavia sitt arbeid skal fortsette. Knut Gjone Knut Gjone


Verdt å få med seg...
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Nyheter
Arkiv
Last ned vennebrev
Artikkelsøk...
No tags yet.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page