top of page

Beste treff noensinne


Lilly Tånsberg kunne glede seg over et nytt vellykket stevne.

Mange deltakere på årets Beit Skandinavia -treff i Lyngdal mente årets stevne var det beste noen gang. Godt program, god mat, mye kultur og hyggelige mennesker, var omkvedet. Den politiske delen av programmet, var det hallingdølen Hallgrim Berg som sto for. Men før han slapp til, hadde ordfører Jan Kristensen i Lyngdal sørget for den beste åpningstale i moderne tid, da han ønsket stevnedeltakerne velkommen til KVS i Lilly Tånsbergs hjemkommune. For Lilly troner fortsatt som en dronning på første benk hvor hun både i ord og toner og regnskaps og besøkstall, kan konstatere at helsen til hennes livsverk, er den aller beste. Hallgrim Berg talte både fredag og lørdag, om islamisme og generelt om Israels situasjon, dømt av verdenssamfunnet som selveste demonen i Midtøsten, kringsatt av fiender, og som alltid med fokus på å forsvare sitt lille land, tildelt av selveste FN. Berg fikk godt frem realitetene i dagens krigssituasjon for Israel, som jo må fortone seg som et nytt nasjonalt mareritt for et land som er så stort som et sandkorn i en ørken av sand. Stevnets religiøse stemme, Elin Elkouby, holdt foredrag om Kong David. Selv om den omstridte kongen sendte mannen til Batseba i døden, og overtok hans kone, ble han tilgitt av Gud. Men dette var ikke tema for Elkoubys foredrag. «Messias, Davids sønn», og «Messias, Josefs sønn», var overskriftene denne gang. Elin imponerte som vanlig med sin Bibelkunnskap. Imponerte gjorde også Lena Naaba Sharabi, Mandal, men nå bosatt i nærheten av Hebron sammen med sin jødiske mann og fem barn. Hun er arkeolog og ga en lyttende forsamling et innblikk i utgravingene av Davids by, like i nærheten av Klagemuren. Med ord og bilder, viste hun hvordan arkeologene jobber for å dokumentere vår fortid. Elisha Zurgil kom den lange veien fra Israel for å fortelle om det største underet av alle, når det gjelder jødefolkets evne til å overleve. Nemlig hvordan gjøre ørken om til produktiv jord. I det hele tatt, en tur til Golan kan anbefales for å se hvordan isralittene har omdannet ødeland til "LNF område", som vi kaller det i Norge. Zurgil hadde også et foredrag om Ben Gurion som grunnla Israel i mai 1948.

Charlotte Justnæs imponerte med flott sang

Kulturen har en fremtredende plass på Israel-treffene i Lyngdal Så også i år. Charlotte Justnæs og Ingrid Grøvan, henførte publikum til drømmeland med sin sang. Topp kvalitet vartet også Elaine Lesley opp med sammen med sitt orkester.


Verdt å få med seg...
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Nyheter
Arkiv
Last ned vennebrev
Artikkelsøk...
No tags yet.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page