top of page

Menn som kommer og menn som går


IMG_1600_edited.JPG

... og menn som kommer igjen og som går på nytt! På Beit Skandinavia er det ikke mangel på menn, heller ikke på norske menn! Hele året kommer menn og gjør en kjempejobb på huset. Noen av dem kommer mange ganger, gjør en flott innsats - reiser tilbake til Norge før de igjen kommer hit. Men ingen av dem er her hele tiden.

Men VIDAR SAMDAL er her hele tiden! Han bor i Haifa og han er blitt en av Beit Skandinavias beste og viktigste støttespillere. Han kan en masse, er godt kjent i området, har oversikt, han kjenner eller finner akkurat de rette personene når noe skal gjøres og han kommer uansett når vi har behov for ham! Og han har hatt jobben som "heisens stedlige representant"! - en oppgave med enormt mye arbeid, mange mailer, utallige samtaler, både direkte og på telefon - og aldri så lite frustrasjon!

Han kommer forresten uten at vi ber ham også: han stikker innom, hører hvordan vi har det, informerer om hva som skjer i Israel akkurat nå - og han diskuterer politikk med Lilly! Lilly nyter å diskutere med ham, for de er så enige, de ser så likt på ting, sier hun. Og jeg fryder meg over dialekten hans: bergensk med ordene jeg husker fra min barndom! Hvem andre i Haifa snakker om "løvang", "trøe" eller "spikkelasier"?

Den til nå mest imponerende innsatsen gjennomførte han den natten to personer ble stående fast i heisen uten at verken alarmsystem eller nødtelefoner nådde dit de skulle! Så hva gjør en da? Jo, ringer til Vidar - kl. 02.20.!! Og Vidar kom, fant ut hva som skulle til, og hentet heisen ned manuelt!

Edna er også blitt en del av Vidars Beit Skandinavia-engasjement! Hun stiller opp, hun aksepterer at han bruker mye tid her - til og med nattoppringingen tok hun som en selvfølge: "That's what friends are for!"

Vi voluntører her på huset er veldig takknemlige for voluntøren og vennen Vidar!

Kari Surland Riska

#Vennebrev

Verdt å få med seg...
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Nyheter
Arkiv
Last ned vennebrev
Artikkelsøk...
No tags yet.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page