top of page

Tryggheim på Kibbutz Baram


Under jødisk nyttår, Rosh Hashanah, besøkte en stor gruppe på 60 norske ungdommer Kibbutz Baram. Avgangselevene ved Tryggheim videregående skole har hvert år en ti-dagers tur til Israel.

Studenter fra Tryggheim sammen med Liora

Studenter fra Tryggheim sammen med Liora

De besøker Jerusalem, Tel Aviv, Mamshit, Dødehavet, Galilea og Golan- høydene. Dette året kom de for første gang til Kibbutz Baram for å se og oppleve hva en kibbutz er og hvordan det er å være en voluntør.

Omvisning på kibbutzen

​Voluntørlederen Liora, og to voluntører fra Russland og Danmark, viste elevene rundt på kibbutzen. De fikk se spisesalen, «barnehuset,» fruktpakkeriet og voluntørenes hus. Der fikk de høre litt om hva det vil si å være en voluntør og hvordan en kan bli det.Aya Sagi, leder for voluntør-programmet, og Knut Gjone, vår representant i Norge, besøkte flere norske videregående skoler i fjor høst og fortalte om kibbutz og muligheten for å bli voluntør.

Dette nye innslaget i programmet for Tryggheims Israelstur, er et resultat av dette besøket og møtet med skolens rektor.

Mange takk til Knut for å bidra til å gjøre båndene mellom våre to land sterkere gjennom å bruke tid og krefter på å få ungdommer fra Norge til å besøke Israel.

Klipp fra voluntørsenteret i Tel Avivs nyhetsbrevVerdt å få med seg...
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Nyheter
Arkiv
Last ned vennebrev
Artikkelsøk...
No tags yet.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page