top of page

Hilsen fra Anne Berit i Jerusalem


Det er stort oppbud av politi og soldater i Jerusalem disse høstdagene. Den siste terrorbølgen, startet nemlig her, men spredte seg snart til alle kanter av landet. Kommentatorer og politikere er uenige om hva den skal kalles, intifada eller bare uorganisert terror. Men iallefall har det vært utallige angrep, særlig i Gamlebyen og langs hovedveien nordover langs den gamle grensen mellom øst og vet. Allerede i fjor var det flere tilfeller der biler kjørte inn i folkemengder som ventet på trikk eller buss og meiet ned så mange som mulig. Det har fortsatt, men det har vært langt flere angrep med kniv, på intetanende forbipasserende og busspassasjerer. Flere er drept, enda flere er såret.

Anne Berit var i mange år i styret til Beit Skandinavia. Hun har også arbeidet i flere perioder på BS. Hun var min lærer på Kvås Folkehøgskole når jeg gikk der for 30 år siden. Hun har nå bodd mange år i Jerusalem, hvor hun er engasjert i mange ulike prosjekter. Mange av oss har vel kanskje truffet henne i Gravhagen i Jerusalem, hvor hun har fast jobb.

Det ble særlig fart i terroren etter Mahmoud Abbas sin tale i FN, og det er ingen tvil om at den såkalte moderate PA “presidenten” som hele tiden roser “martyrene” har en stor del av skylda for den nye terrorbølgen, sammen med Hamas og Den islamske bevegelse i Israel. Tilskyndelse til vold virker! Hatet sitter dypt, forførelsen er stor. I Gaza ble til og med en nyfødt baby kalt “Jerusalem-kniven”! Folk er redde, mange vil helst ikke gå ut, alle ser seg godt om. Frykten sprer seg. Men mange nekter å la seg styre av frykten og fortsetter livet som normalt.

Det gledelige er at turistene ikke har forsvunnet. Helt fra terrorbølgen startet har vi i Gravhagen vært fullbooket og ofte overbooket så og si hver eneste dag. Til nå har det ikke vært mange avbestillinger. Vi regner nok med at det kommer til å skje, ikke minst etter at en turistguide ble angrepet da hun guidet gruppen sin like ved Jaffaporten. En ung araber fra den mest trøblete bydelen i Øst Jerusalem angrep henne i hodet med ei flaske. Slikt er ikke god reklame.

Men vi takker for alle som kommer, den nigerianske sesongen har startet, indoneserne kommer hele tiden, likedan brasilianerne, og den siste store bølgen kommer fra Kina. Det er først de siste par årene kineserne har kommet til Israel, men nå kommer de i store mengder. Det er spennende!

Vi som kjenner den allmektige Gud har ikke grunn til å frykte. Vi har et håp som strekker seg bak død og grav. Og vi ser fram til at Messias skal komme tilbake til Guds by, Jerusalem, på samme måte som han forlot disiplene sine der oppe på Oljeberget. Er vi ikke priviligerte?Verdt å få med seg...
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Nyheter
Arkiv
Last ned vennebrev
Artikkelsøk...
No tags yet.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page