top of page

Nå vandrer fra hver en verdenskrok


Lille julaften på Kvadrat - områdets største kjøpesenter - er en litt spesiell opplevelse. Fra en kommer inn døren møter en et hav av mennesker. Og alle vandrer, målbevisste både i blikk og gange. Men alle har ikke samme mål: noen mot H&M, noen mot blomsterbutikken, noen mot Kithc'n, noen mot gavekortautomaten og mange, mange mot minibankautomater og matbutikker. En god del - mest menn - går direkte til gullsmedene. Mens jeg både skumper borti folk og blir pårent, toner julesangen "Nå vandrer fra hver en verdenskrok -" gjennom hodet mitt. Nå kan en jo ikke påstå at "vandringsmennene" på Kvadrat kommer fra hver en verdenskrok, men at de kommer fra "hver en krok på Jæren" er nok et ubestridt faktum.

En gang, for over 2000 år siden, "gikk det ut et bud fra Keiser Augustus at ALL VERDEN skulle innskrives i manntall". Alle måtte skrive seg inn på det stedet der familien og ætten kom fra. Menneskene fulgte pålegget og vandret til sitt ættested. Og slik gikk det til at profetiene ble oppfylt: verdens frelser, Messias ble født i Betlehem, langt unna Maria og Josefs hjemsted, Nasaret i Galilea.

" Men du Betlehem, Efrata - selv om du er liten til å være blant Judas tusener!

Fra deg skal det utgå for meg en som skal være hersker over Israel.

Hans utgang er fra gammel tid, fra evighets dager."Mika 5,1

I de 2000 årene etter Jesu fødsel, død og oppstandelse til menneskers frelse, har mennesker fra hele verden vandret mot dette Betlehem - ikke så mye fysisk - men i tanken og ånden, og funnet krybben og stallen, hyrdene og vismennene og blitt overbevist av englenes budskap:

"For se, jeg forkynner dere en stor glede - en glede for alt folket. I dag er det født dere en frelser, som er Messias, Herren - i Davids by." Luk. 2,11

Og finner du ham i krybbens hø,

som hyrder så,

da eier du nok til freidig å dø

og leve på!

Skrevet lillejulaften 2014. Kari Surland Riska

Hold av helgen 12-14 august 2016 for å bli med på Beit Skandinavia sitt Israels treff! Programmet er ikke klart ennå, men vi har allerede sikret oss Mona Levin, Peter Beck og Elin Elkouby.

Styremedlem Roy Jåbæk arrangerer Israelstur 30. mars - 7 april 2016. Ta kontakt direkte med ham om du ønsker å være med på denne turen. E-post: rej2011@hotmail.no

Knut Gjone


Verdt å få med seg...
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Nyheter
Arkiv
Last ned vennebrev
Artikkelsøk...
No tags yet.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page