top of page

Martin Stroebel, en voluntør fra Sør Afrika forteller om sitt opphold på kibbutz Baram.


Da jeg var 16 år var jeg på skoletur til Egypt, Tyrkia og Israel. Vi overnattet på kibbutz Ein Gev i to netter. Guiden vår fortalte om kibbutz konseptet og om denne måten å leve på. Helt siden den gangen har jeg ønsket å få oppleve kibbutzlivet.

Broren min dro til Israel før meg og var voluntør på kibbutz Baram i 2000. Jeg bestemte meg for å dra i 2009 og tilfeldigvis endte jeg også opp på kibbutz Baram.

Det var en så flott opplevelse at jeg kom tilbake seks år senere, og jeg har nå vært voluntør her i åtte måneder.

Det er mange grunner til at jeg liker så godt å være kibbutz- voluntør:

Jeg elsker følelsen av samhold og at alle jobber mot samme mål, at alle er likeverdige. Du får også treffe mennesker fra hele verden og lære om hverandres kultur. Kibbutz Baram er en veldig vakker kibbutz med frodige hager fylt med vakre blomster og trær. Det er flotte faciliteter her som svømmebasseng, tennisbane, basketball-bane, scene og kino, en dyrehage for husdyr, fri wifi over hele kibbutzen og stor spisesal med tre gratis måltider om dagen. Maten er kjempegod!

Vi har dratt på fantastiske dagsturer og tre-dagersturer. Hvis du blir i seks måneder får du sett det meste av Israel og alt dekkes av kibbutzen. Voluntørlederen vår, Liora, har arrangert flotte turer, bl.a. kamel-ridning og beduinleir midt i ørkenen, rafting i Jordan elven og jeep turer. Vi har alltid med en guide som forteller oss om stedenes historie.

Jeg har jobbet mange forskjellige steder i kibbutzen: Spisesalen, eplepakkeriet, vaskeriet, klubbhuset og til slutt, mitt favorittsted,- eldresenteret. Dette huset kalles Beit Sabim,- besteforeldrenes hus, og er et sted for eldre med handicap eller sykdom som gjør at de trenger ekstra pleie og omsorg.

Jeg har fått god kontakt med medlemmene i kibbutzen. De inviterer meg ofte på besøk og jeg har fått mange gode venner blant de unge i kibbutzen.

Beit Skandinavia har svært ofte besøk av ungdommer fra Baram. Flott å være med på å skape flotte Israelsambassadører for fremtiden.

Beit Skandinavia er kibbutzbevegelsen sin representant i Norge, ta kontakt om et opphold på kibbutz er noe for deg!

Knut Gjone


Verdt å få med seg...
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Nyheter
Arkiv
Last ned vennebrev
Artikkelsøk...
No tags yet.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page