top of page

Et hjem langt hjemmefra


Nytt vennebrev er på vei. Her er et utdrag fra dette. Ta kontakt om du også ønsker vennebrevet i posten. post@beitskandinavia.no

21.mai ble det feiret 17.mai på "Beiten".

Vertskapet stelte til storslagen fest, og gjester kom fra fjernt og nært. Husets gode venn og Haifa beboer, Vidar Samdal holdt tale for dagen, og minnet oss om stolte norske særegenheter og fakta.

Han skrøt aldri så lite av at han selv var i familie om dog perifert, med selveste Henrik Wergeland. En annen trivelig gjest og taler var, Tor Jakob Tveit, fra den norske ambassaden. Han påpekte blandt annet, at ambassaden var takknemlig for godt og nyttig samarbeid gjennom mange år.

Kjell Dalene fra Mandal, som for tiden er eneste mann på huset, ledet oss gjennom festen. Etter å ha sunget oss gjennom en rekke norske mai-sanger, bidro gjestene med spontane innslag. Der ble sunget og musisert på mange språk, og ni nasjonaliteter var representert i Hagen denne kvelden.

Festbordet sto dekket med overflod av delikatesser, og den frodige Hagen var vårfrisk og vakker for de ca 90 gjestene som den omsluttet denne kvelden. En ny Haifa venn av "Beiten" blåste i sjofaren, og tonene fra det gamle bukkehornet spredte seg utover Bat Galim.

Min kjære mamma Lilly, nå straks 89, satt og tronet på scenen. Hun var tydelig stolt og rørt over å oppleve Beit Skandinavia, hennes livsverk i festskrud atter en gang. Da kjøkkenet var ryddet og gjestene var gått, sa hun " Jeg nyter å se Israel og Norge, smelte sammen på en kveld som dette...."

Og alle var enige, om at dette hadde vært en flott feiring.


Verdt å få med seg...
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Nyheter
Arkiv
Last ned vennebrev
Artikkelsøk...
No tags yet.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page