top of page

Beit Skandinavias Israelstreff 2016


12. – 14. august var flere hundre venner av Israel og Beit Skandinavia samlet på KVS i Lyngdal for å være med på årets Israelstreff. Utendørs var det lite som minnet om sørlandssommer. Men heldigvis var helgen spekket av program, slik at det uansett ikke var noen grunn til å tilbringe alt for mye tid under åpen himmel.

Over to foredrag, fredag og lørdag, fortalte journalist og skuespiller Mona Levin sin gripende familiehistorie. Det var også mulighet til å kjøpe den siste boken hennes og folk benyttet anledningen til å sikre seg «Mors historie» til både seg selv og familiemedlemmer. At Levins historie gjorde inntrykk på tilhørerne ble understreket av at alle bøkene hun hadde med seg ble revet bort i løpet av kort tid.

Journalist Peter Beck var den andre foredragsholderen. Han kom direkte fra Jerusalem og fortalte om situasjonen i dagens Israel. Det åndelige påfyllet stod Elin Elkouby for med sine interessante bibeltimer lørdag og søndag morgen.

Lørdag kveld holdt stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan appell og fortalte blant annet om at Norge og Israel har knyttet nære samarbeidsbånd på flere områder de seneste årene. Sangeren Theis Bernt Sandvik, pianisten Galib Mammadov og dansegruppen Menorah bidro med flotte innslag. Halvard Myhrens dikt skapte også stor begeistring blant tilhørerne.

Helgen ble også benyttet til å gjennomføre årsmøtet for Venneforening Beit Skandinavia.

Neste års stevne blir 11. – 13. august. Så sett av helgen og ta turen til KVS i Lyngdal. Alle er hjertelig velkommen!

Torgeir Riska


Verdt å få med seg...
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Nyheter
Arkiv
Last ned vennebrev
Artikkelsøk...
No tags yet.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page