top of page

Hjertlig tak til Lilly for alle mulighederne givet gennem Beit Scandinavia


Som voluntør i Israel for Dansk Jødisk Venskab, besøgte jeg 1 gang Rambam hospitalet få dage efter starten på Fred for Libanon krigens sommeren 1982, hvor mange sårede soldater kom til behandling. I fysiotherapien fik jeg en varm inkluderende modtagelse, der blev til mine 10 bedste arbejdsår.

Lykkeligvis traf jeg i Haifa forunderlige Lilly og Torvald i Allenby 109.

Fik del i deres eventyrlige Beit Skandinavia liv, som følgende eksempler viser lidt historie fra: På Seder aftenen i år ringte Jack fra USA og fortalte, hvordan Torvald med sine store varme hænder, kom og behandlede ham efter faldet fra Banjas fjeldet, hvor han bare skulle taget nogle billeder, men uheldigvis faldt ned, brak ryggen og lam i benene endte op på Rambam hospitalet. Efter Torvald's vikariat 1983, kom jeg tilbage til Jack, der mirakuløst var kommet op på benene. Tak og lov er han i dag aktiv innen sejlersporten, for handikappede i USA.

Samme år bad Lilly og Torvald mig finde kandidater blandt de sårede, til en rejse i Norge og Danmark, hvilket blev en stor optur i genoptræningen, og velsignelse for de, der tog imod våre 4 utvalgte. Husker bilturen med 2 af dem på vejen til Kollevoll, spørge om hvert hus i Norge hadde sin egen sjø?

I 1994 fik William og jeg lov at inviterer venner i Israel til vår uforglemmelig bryllupsfest på Beiten. Ved at flere par før og senere har haft lignende fester der. Specielt 17. maj var altid festligt, når Torvald fortalte om sine dramatiske år som krigssejler under 2. verdenskrigen, uten mulighed for at komme hjem. Ligeså glemmes aldrig, den årlige deklaration han kunne av Terje Viken utenad.

3 år tilbage fik vi 2 fornøjelsen, over Jule og Nytårshøjtiden, at være voluntører på huset. At prøve sig som frivillige på Beit Scandinavia kan anbefale personer med lyst og overskud til at glæde andre.

Utroligt hvorledes Lilly og Torvald har brugt deres liv til at give og vise varm gæstfrihed, til berigelse for alle. Tak til Lilly for et strålende eksempel, vi nød igen samværet på årets festlige sommerstævne i Lyngdal!

Kontakten til Rambam beholder vi fortsat via Debbie Hemstreet, English writer og edditor af nyhetsbrevet for Kristne x 4 årligt. Efterhånden har mange set Rambam's ferdigstilte undergrunds hospital, som flere i Norge har bidraget med gaver til senge, flere trænges... Se mere på: https://www.rambam.org.il/EnglishSite/Pages/default.aspx

William og jeg har også haft fornøjelsen at jobbe 10 år for

Jødisk Nasjonal Fond, fik da set og oplevet, hvorledes Israel blir beplantet og får vigtige vandprosjekter i gang. Takket være donors støtten siden 1901 til Verdens ældste miljø organisation KKL-JNF: http://www.jnf.no/ og http://www.kkl-jnf.org/

De sidste 2 vintre har vi via Dansk Jødisk Venskab returnert til et handikaphjem for voksne i Netanya, og der fået glæden at jobbe med i dagliglivet. På fridagene fik vi god anledning til at følge undervisningen på hebræisk, i det nærliggende Bible College http://www.israelcollege.com/ foruten bl.a. gåturer langs kysten, beundrede byens varemærke sorte viltvoksende iriser.

Tak til alle venner, der tog os med på turer i landet. Utroligt hvorledes Israel fortsat har nye interesante steder med en natur man aldrig blir færdig med at beundre: Landet der flyder med melk og honning....


Verdt å få med seg...
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Nyheter
Arkiv
Last ned vennebrev
Artikkelsøk...
No tags yet.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page