top of page

GOD JUL!


Så er julaften 2016 historie!

Vi har planlagt og snakket om denne kvelden fra vi kom ned hit for en god uke siden, og så var det hele over på tre timer! Men det var heldigvis tre vellykkede, flotte og spesielle timer! 51 mennesker feiret julen på Beit Skandinavia. De aller fleste kjenner vi, men der var noen ukjente også. Vi hadde koldtbord med salater, fenalår, laks og biffpålegg. Og kaffe og fløtekaker pyntet med ferske jordbær! Maten gikk ned på høykant, men beregningen min var heller upresis, så vi må nok spise samme mat i dagevis! Men pyttpytt, det smaker godt og jeg slapp å ha hjertebank av frykt for at ikke alle ble mette! En av våre mannlige gjester bad om oppskriften på waldorffsalaten. Ikke helt lett, det, den er litt slumpete laget.

Hvis en skal bedømme trivselen utfra støynivået, var trisvelen på topp! Alle pratet og alle sang. Dalia spilte fløyte, tre russere spilte og sang russiske sanger og Edna spilte trekkspill. Og alle gjestene deltok i sangen. Vi sang jødiske sanger, russiske sanger, «svisker» og det hele ble avsluttet med «My bonny is over the ocean»!!For meg var et av høydepunktene da Meir leste innledningen til jødenes hannukka, høytiden som er til minne om oljeunderet i Tempelet litt mer enn et århundre før Kristi fødsel. Denne dagen er den første dagen av i alt åtte dager. Han leste og ba og de jødiske gjestene våre sang med. Vakkert.

Det andre høydepunktet var lesingen av juleevangeliet på hebraisk, engelsk og norsk. Alle satt stille og lyttet på ordene «Og det skjedde i de dager …» Julens budskap i julens land – til mennesker som ikke har sett at Jesus er den Messias de fremdeles venter på. Det rører meg.Når vi kommer til pakkedelen av julaften, blir det litt ballargan! Kaos! Mange har med seg gaver til hverandre og til oss, og vi har en gave til hver av gjestene. Jeg hadde heldigvis laget ferdig mange pakker uten navn fordi der alltid dukker opp noen som ikke har meldt seg på! Slik var det i år også. Men alle fikk gave og de så faktisk fornøyde ut!Nå er huset stille, og jeg kjenner at jeg er trøtt! En god trøtthet, en trøtthet blandet med en følelse av å ha opplevd noe positivt sammen med gamle venner og nye bekjentskaper! Denne kvelden er god å ta med seg videre i arbeidet for Beit Skandinavia fordi den er en illustrasjon på hva Beit Skandinavia er ment å være: et sted der mennesker møtes og opplever magiske øyeblikk sammen.

GOD JUL!


Verdt å få med seg...
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Nyheter
Arkiv
Last ned vennebrev
Artikkelsøk...
No tags yet.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page