top of page

FOLK ER FOLK


Ennå en dag i dette utrolige huset er over! 2. juledag, men vi har ikke markert den, her er den en alminnelig hverdag. Men 1. juledag markerte vi med sein, god og lang frokost og en avslappet stemning der vi bare gjorde det helt nødvendige. Godt!

Julaften gikk mange av gjestene og flere av oss arbeidere på julaftengudstjeneste i Beit Eliahu menighet. Det som nok gjorde mest inntrykk var da juleevangeliet ble lest på 22 språk! Fantastisk!

Vi har fremdeles en del gjester, og venter ennå noen i løpet av natten.

De siste dagene har det vært tre unge venninner her – to fra Norge og en fra Kina. To av dem har overnattet og den tredje var her på dagtid. Flotte jenter som har vært et positivt innslag i miljøet.

Denne natten har vi en ung mann fra Australia på huset. Vi er usikre på hvorfor han er i Israel, men han skrev seg inn som turist/volentør. Trønderen og bømloværingen holder stand og gir uttrykk for at de trives hos oss.

I går ettermiddag fikk vi uventet besøk av to familier fra Hommersåk – fire voksne og fem barn/unge. Veldig kjekt å treffe dem. Og selv om vi ikke kjente hverandre, hadde vi felles kjente og snakket jo samme dialekt!

Vi får mange positive tilbakemeldinger fra gjester som trives hos oss og som setter pris på den spesielle atmosfæren i huset. Det hender nok at vi synes «skrøydet» kan virke noe overdrevent, men vi tar gladelig imot alle kyss og klemmer og godord, og etterhvert takler vi også utsagn som «I love you so much». Vi forstår at de selvfølgelig takker for mat og husrom og hyggelige ord fra oss, men ser også at de takker like mye for muligheten til å møte de andre gjestene og kanskje knytte bånd til noen av dem. Fellesskapet rundt bordet – spesielt om kvelden – er også en unik opplevelse. Folk blir sittende, de prater, de diskuterer, de utveksler e-postadresser og telefonnummer.

Jeg tror nok egentlig at jeg kan brukes til ganske mye, og gleder meg over nye oppgaver og mulighet til å prøve å finne løsninger. Men noen ganger opplever jeg at mennesker rundt meg tillegger meg evner og muligheter jeg absolutt ikke har. Og jeg fikk bokstavelig talt hakeslepp forleden dag da en av våre gjester først takket for gjestfrihet og kjekk julaften og så fortalte at det var en ting til vedkommende ville drøfte med meg. Det kom fram at denne gjesten ønsket seg en israelsk ektefelle og om jeg kunne hjelpe til med det! Jeg mistet munn og mæle og måtte late som jeg tenkte grundig gjennom mulige kandidater! Til slutt måtte jeg innrømme at jeg ikke umiddelbart kom på noen, men at det jo var en mulighet å komme til Beit Skandinavia innimellom og ta en titt!

Rundt lunsjtider i dag kom en dame nærmest ramlende inn og det første hun sa var at jeg måtte redde livet hennes. Hun ble forfulgt av naboer som ville drepe henne. Hun kunne ikke bo i leiligheten sin, så hun måtte få være hos oss. Hun hadde med seg en god del kolli. Jeg spurte hvorfor og hvordan de ville drepe henne, og fikk til svar at de sendte demoner. De ødela eller stjal mobiltelefonen hennes, de tok lommeboken, de ødela det hun hadde i vesken og vannet i vannflasken tryllet de vekk. Hun ble mer og mer oppkavet, gråt og ropte. Etterhvert roet hun seg, men tanken om demoner i huset hos henne slapp henne ikke, og etterhvert som tiden gikk mente hun at det nok var demoner hos oss og. Vi har ikke mulighet til å la syke bo hos oss, men vi kunne jo ikke sende henne ut aleine heller. Men vi er ukjente med systemet i dette landet og har bare akkurat nok kunnskap om psykiatri til å forstå at dette ikke var noe vi kunne håndtere. Meir ble redningen vår! Han fikk kontakt med en av damens bekjente og sammen fikk de ordnet med innleggelse. Da han forlot henne, sendte hun hilsener og velsignelser til oss alle her!

Vår gode venn Dov er syk og var ikke i form til å komme hit julaften, men han ringte og ønsket god jul til oss alle. Jeg ønsket ham god hannukka og han avsluttet vår korte samtale med hans ønske om fred: shalom, shalom, shalom!

I løpet av disse knapt to ukene vi har vært her, har vi møtt mange, flotte, spennende mennesker, og jeg er så takknemlig for muligheten til å bli bittelitt kjent med noen av dem. Alle er personligheter, alle er unike og alle har noe å bidra med.


Verdt å få med seg...
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Nyheter
Arkiv
Last ned vennebrev
Artikkelsøk...
No tags yet.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page