top of page

FOR ET STYR(E)………


5/7 av Beit Skandinavias styre har vært her en ukes tid, og det merkes på mange måter: de høres, de sees og de luktes! Skal en holde seg strengt til sannheten, så er det ikke styremedlemmene selv som lukter, men malingen de har smurt ut over en del vegger i 2. etasje!! De har ryddet, sortert, kastet og altså malt. De er ikke helt ferdige ennå, men så langt ser det ut til at resultatet blir flott.

I dag tok vi oss fri og leiet Igor til å kjøre oss en tur til Gallilea. På kibbutz Baram ble vi tatt imot av Leora som viste oss rundt. Vi fikk se hallene hvor eplene ble sortert og pakket, vaskeriet og rommet til en dansk volentør, og hun fortalte om kibbutzideen og sine erfaringer som kibbutzmedlem. Vi hadde bedt om å få spise lunsj i spisesalen deres og da vi spurte hva det kostet og hvordan vi skulle betale, fikk vi til svar: «Den dagen Beit Skandinavia begynner å ta betalt skal kibbutz Baram ta betalt av gjester fra Beit Skandinavia.» Hun fortalte om flere hendelser der Beit Skandinavia hadde betydd veldig mye for folk som er tilknyttet kibbutz Baram. Godt å høre at dette huset fremdeles har betydning for mange.

Vi kjørte innom Safed og vandret litt i gatene. Dette skal være byen Jesus henviste til da han snakket om at en ikke kan skjule en by som ligger på et fjell. Vi avsluttet turen i Tiberias. Det er alltid kjekt å komme til denne byen, men idag var den nesten folketom og restauranteierne var heller tamme i sine forsøk på å piske oss inn i nettopp deres spisested. Vi fant oss en koselig liten kafe der vi fikk god kaffe og litt å bite i.

Vi kom hjem til Kari Varlands gode lapskaus. Det er fem unge volentører på huset disse dagene. De representerer USA, Finnland, Polen og Tyskland. Kjekke unge damer som bruker fridagene sine til å se seg rundt i vårt område.

Vi føler oss trygge og reiser dit vi vil uten å være nevneverdig bekymret for at det skal skje noe. Men vi ble litt betenkte da vi fikk nyheten om terrorbilen i Jerusalem for et par dager siden. To av våre arbeidere var i Jerusalem den dagen. Nå kom de heldigvis trygt hjem igjen, men fire soldater ble drept og et ukjent antall skadet. Det er skremmende og uforståelig at noen kan være så kyniske at de styrer bilen inn i en folkemengde med det formål å drepe så mange som mulig.

For meg ble det en god og styrkende opplevelse at før Igor startet bilen idag, foldet han hendene og bad høyt om Guds beskyttelse på turen vi skulle legge ut på. Vi kjørte 30 mil idag uten noen form for drama.

Været har vært veldig skiftende den tiden vi har vært her: mye regn, kaldt, torden, storm og soldager innimellom. I dag lovet Yr.no oss opptil 18 grader så jeg droppet både stilongs og ulltrøye. Det var en veldig dum avgjørelse for jeg frøs omtrent hele dagen! De andre hadde også trodd på Yr og var gjennomkalde. Men da var det nydelig å komme hjem til varme på peisovnen og god, varm te.


Verdt å få med seg...
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Nyheter
Arkiv
Last ned vennebrev
Artikkelsøk...
No tags yet.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page