top of page

- EN ÅPEN DØR FOR ALLE -


Beit Skandinavia går i blodet på en! Har en først fått øynene opp for dette stedet og fått være her noen ganger, er en preget for resten av livet! Til og med tannpussen min er påvirket av utallige opphold på Beit Skandinavia: jeg lar aldri vannet renne når jeg pusser tenner - ikke en gang på vannrike Vestlandet! De fleste dagene på Beit Skandinavia er hverdager, men ingen dager er forutsigbare eller kjedelige. Og hver dag dukker det opp uventede eller spesielle hendelser.

En kald januardag i år sto det plutselig en vettskremt dame i stuen. Hun var rundkledd, bar på ryggsekk, vesker og diverse plastposer. Hun bodde et sted i Bat Galim, men hun kunne ikke bo der mer, for naboene ville drepe henne. Hun hadde ingen andre steder å gå, så hun måtte få bo hos oss, mente hun. Vi forsto straks at damen var alvorlig psykisk syk. Vi ga henne mat og te mens vi vurderte situasjonen. Ved hjelp av Meir Argaman gikk damen med på frivillig innleggelse på sykehus. Hun smilte til og med og velsignet oss alle da hun dro.

Denne opplevelsen er en av mange spesielle gjennom årene, og den har satt i gang mange tanker. Jeg kjenner på ydmykhet og glede over at naboene våre stoler på oss, at de forstår at vi vil dem vel og at noen av dem til og med er sikre på at vi kan være til hjelp for dem. Jeg kjenner også på takknemlighet og trygghet for Beit Skandinavias fastboende, trofaste og alltid hjelpsomme venner. Uten dem ville vi vært hjelpeløse mange ganger. Slike hendelser aktiverer også en sterk opplevelse av takknemlighet over at jeg skal få lov å være en del av dette huset og denne ideen og få gå i de gjerningene som ligger der foran oss. Mer enn 30 år etter Beit Skandinavias oppstart er vi mange som får leve i den velsignelsen som bærer dette stedet.


Verdt å få med seg...
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Nyheter
Arkiv
Last ned vennebrev
Artikkelsøk...
No tags yet.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page