top of page

JULEGLEDE


To ganger har vi feiret jul på Beit Skandinavia, og begge gangene opplevde vi en total mangel på julestemning! Men stemning var det, en stemning som på en måte slo oss litt ut: det var glede - tildels løssluppen glede - fellesskap, en spesiell form for samhørighet og mening. Og midt i de gode opplevelsene av feststemning og jubel, er det opplesingen av juleevangeliet på tre språk som gjorde dypest inntrykk. Og mens alle de 20 første versene i Lukas 2 ble lest tre ganger, var det så stille at en kunne hørt den berømmelige knappenålen falle. Kristne, troende og sekulære jøder lyttet aktivt.

Også denne julen skal vi få minnes og glede oss over det som skjedde i Betlehem, stedet profeten Mika omtaler som " - Betlehem, Efrata, som er liten til å være blant Judas tusener!" Budskapet englene brakte direkte fra Gud til hyrdene på marken om at "Idag er det født dere en frelser som er Messias, Herren - i Davids by" fortalte disse øyenvitnene videre. Og etterhvert kom evangeliet til vårt land og til resten av verden slik at mesteparten av verdens folkeslag nå har fått se at Guds løfte til Abram og Israel i 1. Mos.12,3 er oppfyllt: "Og i deg skal alle jordens slekter velsignes!"

Det fantastiske at Gud sendte sin sønn for å frelse oss, for å åpne veien til sin himmel for oss mennesker, er så stort og ubegripelig at det bare kan taes imot i tro. "Vesle vetet strekk ikkje til!"

"For så har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne,

for at hver den som tror på ham , ikke skal gå fortapt,

men ha evig liv."

Dette er julens budskap, dette er evangeliet, dette er den eneste vei til frelse. La oss fryde oss og glede oss over det denne julen.

GOD JUL!


Verdt å få med seg...
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Nyheter
Arkiv
Last ned vennebrev
Artikkelsøk...
No tags yet.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page